Kako je Ferrari ponizio Porsche

Kako je Ferrari ponizio Porsche
Screenshot: YouTube

NEKOLIKO dana nakon što je pao Lamborghini, bolid iz Ferrarija je skinuo još jedan skalp.

Ferrari 488 Pista je automobil bez mane, bar kad je vozna dinamika u pitanju. Nakon što je postavio rekord kruga u Hockeinheimu i iza sebe ostavio Lamborghinijevog Aventadora u SVJ izdanju za 1,4 sekundi, ovaj, realno gledano, trkaći Ferrari se obračunao i s Porscheom.

Stigao je na testnu stazu Top Geara i otvorio 27. sezonu popularnog auto magazina. A za njegov upravljač je sjeo Chris Harris i ostao očaran mogućnostima ovog superautomobila pripremljenog za stazu. Usporedio ga je i s McLarenom 600LT i donio svoj sud.

A potom je Ferrari preuzeo Stig. I odvezao krug s vremenom 1:12.7 s. Brže je to za oko pola sekunde od Porschea 911 GT2 RS i dovoljno za status najbržeg cestovnog automobila na ovoj stazi.

488 Pistu pokreće 3.9-litreni twin-turbo V8 sa 720 KS i 770 Nm i jedan je od najbržih hipersportaša današnjice. Treba mu svega 2,85 sekundi do 100 km/h, na 200 km/h je za 7,6 sekundi, a vozi bar 340 km/h. S druge strane, da se zaustavi sa 100 km/h, treba mu manje od 30 metara, tek 29,5 m. No, bitno je da svu snagu uvijek možete iskoristiti do maksimuma pa je auto izuzetno brz na stazi. Uostalom, pogledajte Stig u nastavku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara