Kanađanin jurio 246 km/h u Audiju, evo što ga čeka

Kanađanin jurio 246 km/h u Audiju, evo što ga čeka
Ilustracija: 123rf

POLICIJSKA patrola pokrajine Ontario zaustavila je tinejdžera koji je autocestom jurio čak 246 km/h.

Drastična prekoračenja brzine na sjevernoameričkim cestama nisu toliko česta pojava, a jedan od razloga su izuzetno velike kazne uključujući i onu zatvorsku. Tako će i ovaj mladić koji je autocestom 403 jurio gotovo maksimalnom brzinom u Audiju ostati bez automobila, a suočit će se i s lišavanjem slobode.

Kako javlja GlobalNews događaj se zbio u ponedjeljak navečer, a prema dostupnim informacijama neimenovani vozač je Audi posudio par minuta prije od prijatelja kako bi ga isprobao. Test nije dugo trajao, a poručnik Kerry Schmidt je komentirao događaj: "Našao je finu otvorenu ravnicu i razvukao auto na mjestu gdje su službenici mjerili brzinu. Snimili su ga sa 246 km/h i tu je njegova testna vožnja završila“.

Audi je oduzet na minimalno tjedan dana, vozaču je privremeno oduzeta vozačka dozvola, a protiv njega će biti pokrenuta kaznena prijava. Velika je vjerojatnost da će završiti u zatvoru, ovisno o uvjetima može biti osuđen na maksimalno 10 godina. S obzirom na to da nesmotrenom vožnjom nije prouzročio nesreću kazna će biti vjerojatno manja, ali dovoljna da idući put dvaput razmisli koliko će stisnuti gas.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara