Kupci preuzeli prve primjerke prelijepog Teslinog SUV modela

Kupci preuzeli prve primjerke prelijepog Teslinog SUV modela

Foto: Tesla

TESLA je točno na dan službene premijere novog SUV modela određenim kupcima isporučila prve primjerke modela iz tzv. "Founders Series" edicije. 
 
Potkraj godine kupcima su isporučeni i prvi primjerci top modela "Signatures Series" za koje su izdvojili od 132.900 USD na više. Većina kupaca je još prije godinu dana na neviđeno morala ostaviti depozit u iznosu od čak 40.000 USD. 
 
Top model karakterizira poveći set baterija kapaciteta 90 kWh koji nudi povećani doseg (402 km). Inače, Model X ubrza do 96 km/h za 3,8 sekundi, maksimalna brzina je 250 km/h, a potrošnja energije preračunata na klasično gorivo oko 2,6 l/100 km. Izaberete li "Ludicrous Speed Upgrade" vrijedan 10.000 USD ubrzanje do 96 km/h se skraćuje na 3,2 sekunde, a četvrt milje prolazi za 11,7 sekundi. Morate priznati da to za jedan obiteljski SUV sa 7 sjedala zvuči fantastično. 
 
Serijska oprema je vrlo bogata. Osim 22-inčnih kotača tu su grijana i hlađena sjedala, sustav autonomne vožnje i svi danas poznati gadgeti. Da, Tesla ne naplaćuje posebno kožom presvučen interijer kao ni vrhunski hi-fi sustav. 
 
 

 
Tesla Model X je izgleda puni pogodak. Trenutno je svaki drugi naručeni primjerak iz Tesline ponude upravo ovaj SUV, pa ne čudi što isporuke kasne usprkos tjednoj proizvodnji od oko 1.000 primjeraka. Tijekom iduće godine proizvodnja će dostići projicirani intenzitet od gotovo 2.000 primjeraka tjedno. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara