Loše vijesti za obožavatelje: BMW bi mogao ukinuti ove modele

Loše vijesti za obožavatelje: BMW bi mogao ukinuti ove modele
Foto: BMW

KAD je BMW objavio da njihov jedini monovolumen neće dobiti nasljednika, malo tko je bio tužan, čak smo pomislili da stvari idu nabolje. No uslijedio je veliki preokret.

Preživjeli smo i odlazak serije 3 Gran Turismo za koju mnogi nisu ni znali da postoji, a dobra je vijest bilo i ukidanje serije 5 Gran Turismo. No onda je stigla serija 6 Gran Turismo i očekivano razočarala. Sprovod će joj biti vjerojatno 2024. godine.

A ponuda X modela je proširena modelima kao što su X2, X4 i X7 i tu neće biti kraj. Dolazi i X8, ali se šuška kako bi X2 mogao ipak u preranu mirovinu.

Međutim, ako je vjerovati Automobile Magazineu, loše stvari tek dolaze. Bavarci, naime, planiraju eliminirati kabriolete, i to seriju 2, seriju 8 i nedavno predstavljeni Z4. Istina, oni neće nestati preko noći, ali isto tako možete zaboraviti na redizajn. Prevedeno, kroz nekoliko godina gama će biti očišćena od automobila stvorenih za užitak u vožnji bez krova.

Nevolja nikad ne dolazi sama pa se tako spominje i coupe izvedba serije 8. I njoj su navodno odbrojeni dani. Stoga bi jedino ostala serija 8 Gran Coupe. Zbog smanjenog interesa, u vječna lovišta odlazi i serija 7, ali samo ona u normalnoj izvedbi međuosovinskog razmaka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara