"Ludi" Turčin vozio motocikl 400 km/h

"Ludi" Turčin vozio motocikl 400 km/h

Screenshot: Facebook

MALO je ljudi i još manje vozila spremnih da na cesti voze 400 km/h.
 
VEĆ godinama je 400 km/h magična granica kojoj su težili najradikalniji, a onda je prije više od desetljeća Bugatti lansirao Veyron i rekao da 400 km/h apsolvira u serijskom izdanju. Automobilski svijet se od tog šoka nije godinama oporavio, a danas na tržištu imamo nekoliko automobila sposobnih za ove brzine. I motocikala, a jedan od njih je Kawasaki Ninja H2R, za kojeg ni sam proizvođač nije bio siguran da je tako brz. 
 
Vožnju za pamćenje na spomenutom Kawasakiju odveo je turski motociklista Kenan Sofouglu. Vožnja stoljeća odvezena je na netom otvorenom mostu Osman Gazi sa specijalno pripremljenim motociklom. Pirelli je isporučio posebne gume, ulje je osigurao Elf, a novi asfalt je vjerojatno "ispolirala" vojska čistača. Pripreme su trajale čak četiri mjeseca, a čekalo se i dovršenje mosta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Kenan je dionicu mosta u duljini od oko 1,5 km prešao u 26 sekundi, a u tom vremenu ubrzao je do nevjerojatnih 400 km/h, 20 km/h više od procjena iz Kawasakija. Ako ne vjerujete pogledajte video sa više od šest milijuna pregleda. Mi ćemo samo dodati kako jedan od najbržih automobila na svijetu, Koenigsegg One:1, za isto ubrzanje treba oko 20 sekundi, a Bugatti Veyron oko 50 sekundi. 
 
Recimo i kako je Kawasaki H2R sa 326 turbo "konja" iz 1.0 litre obujma najsnažniji motocikl na tržištu. Nije proizveden za upotrebu na javnim cestama, dolazi bez jamstva, a cijena mu je oko 420.000 kn. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara