Maserati ostaje bez motora, hoće li Ameri uletjeti?

Maserati ostaje bez motora, hoće li Ameri uletjeti?
Foto: Maserati

FERRARI i Maserati više nisu obiteljski povezani, a uskoro bi i njihova poslovna suradnja trebala prestati.

Ferrari je još 2015. godine izašao iz FCA grupacije, ali je nastavio usko surađivati s Maseratijem čiji je glavni dobavljač motora. Benzinski V6 i V8 dragulji koje nalazimo u Ghibliju, Levanteu i Granturismu nose potpis Ferrarija, a tako će biti još neko vrijeme.

2021. godine ističe ugovor između dvije velike tvrke, a Maserati očito ne misli više raditi sferrarijem. "Pa kao što znate mi imamo ugovor. I kao što znate, Maserati je objavio da po isticanju istog maserati ne želi obnoviti ugovor. Stoga više nećemo isporučivati motore za maserati", pojasnio je prvi čovjek Ferrarija Louis Camilleri.

I pritom je konstatirao kako je to dobra stvar. Naravno, samo za Ferrari koji će tako osloboditi proizvodne kapacitete i usmjeriti ih na proizvodnju automobila. A tamo je zarada još bolja.

Podsjetimo, Maserati koristi Ferrarijeve motore od 2002. godine, a trenutno u asortimanu ima 3.0 V6 i 3.8 V8, oba twin turbo koncepta, te 4.7 V8 atmosferac. Postavlja se pitanje tko će biti novi dobavljač motora, a neki već spominju i američke brendove pod kapom FCA i šire. Ipak, teško je vjerovati da će tvrtka obnoviti vlastitu proizvodnju. Ali sve je moguće.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara