Maserati oživljava duh svoje "zlatne ere"

Maserati oživljava duh svoje "zlatne ere"
Foto: Maserati

OD osnutka 1914. godine Maserati uživa reputaciju proizvođača koji uspješno kombinira sportsku eleganciju i luksuz s vrhunskim performansama. 

Danas u talijanskoj tvornici inspiraciju za novu seriju vozila s oznakom Royale traže u svojoj slavnoj prošlosti.

Treća generacija Quattroportea, koja se pojavila 1986. godine, bila je prvi model koji se prodavao u verziji Royale.

Ova serija uključivala je V8 motor, ekskluzivnu plavu i zelenu boju karoserije, unaprijeđeni interijer s kožnim sjedalima i obilnom upotrebom drveta, a dodatnu dozu ekskluzivnosti davala je limitiranost serije na svega 51 proizvedeni primjerak, navodi Halifax Courier.

U želji da oda počast naslijeđu serije Royale, talijanska tvornica je odlučila da u aktualnoj ponudi tri modela u specijalnim serijama dobiju ovu prestižnu oznaku.

maserati royale

Tako će svega 100 primjeraka modela Quattroporte, Levante i Ghibli pod oznakom Royale biti proizvedeno s V6 motorima, i to  3.0 s 275 KS u dizelskoj i te minimalno 350 KS u benzinskoj varijanti. Snažniji benzinac ima 450 KS

Za ovu seriju opet su aktualne posebne nijanse plave i zelene boje, interijer od različitih vrsta kože, Bowers&Wilkins audiosustav, električni krov i blago zatamnjena stakla, dok će svaki od proizvedenih automobila iz ove serije nositi pločicu s natpisom "1 od 100".

Royale Special Series imat će Maserati Touch Control Plus sustav u sklopu kojeg je ekran dijagonale 8,4 inča. Omogućava upravljanje svim ključnim funkcijama vozila te prikazuje sliku kamere za vožnju unazad.

>> VIDEO Predsjednička limuzina kojoj se Enzo Ferrari odbio približiti

Također, sadržavat će Apple CarPlay i Android Auto. Dodatno, za iPhone korisnike, Appleov Siri sustav je tu kao osobni  asistent, omogućavajući izvršenje zadataka korištenjem glasovnih naredbi.

Prve isporuke planirane su za ožujak tekuće godine, a za vozila iz serije Royale potrebno je izdvojiti 94.000 eura za najjeftiniji model Ghibli, 101.000 eura za model Levante i 122.000 eura za najskuplji Quattroporte.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara