Mazda 6 u Kini

Mazda 6 u Kini

PRIJE nekoliko dana u Kini je startala proizvodnja i trećeg Mazdinog modela. Mazda 6 će se proizvoditi u tvornici FAW u Changchunu u provinciji Jilin, a prvi primjerci na cesti će se pojaviti početkom proljeća.

Nakon što je Kina pristupila u WTO 2001. godine i otvorila svoje granice, ubrzo je postala prava meka za proizvođače automobila. Jedan od njih je i Mazda, koja je prije nekoliko dana i službeno predstavila Mazdu 6 kineskom tržištu.

Od ideje o proizvodnji Mazde 6 u Kini do starta serijske proizvodnje prošlo je svega osam mjeseci. Mazda, čiji modeli su u Kini na visokoj cijeni, pretendira da u skoroj budućnosti postane jedna od najvažnijih auto-marki.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako kažu u Mazdi, kinesko tržište je sedmo po veličini kad je u pitanju ova marka, i stoga treba tu vjernost nagraditi.

Tržište vozila srednje klase rapidno raste, pa se očekuje da bi Mazda 6 mogla ove godine biti prodana u barem 15.000 primjeraka.

Recimo samo da je Mazda u prošloj godini prodala ukupno 23.000 primjeraka modela Premacy i 323, što je porast od čak 120 % u odnosu na prošlu godinu.

Ovogodišnji cilj za Mazdu je vrlo optimističan, 45.000 prodanih vozila i udio na tržištu od 3 %. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara