Mazda3 Sport CD90 - već od 135.590 kn

10. i 11. VELJAČE Mazda organizira tradicionalne Dane otvorenih vrata kada će svi prodajni saloni raditi produljeno, a posjetitelji će moći kupiti slabiju i samim time jeftiniju izvedbu Mazdine 3-ice pokretane modernim dizelašem od 90 KS.

Novost u ponudi je Mazda3 CD90 Sport, model koji svojim karakteristikama u potpunosti odgovora većini hrvatskih kupaca. Osim tradicionalnih vrijednosti svojstvene svim Mazdama kao što su odlične vozne osobine, komfor i visok stupanj kvalitete, nova izvedba posjeduje dodatne kvalitete.

Slabija inačica 1.6-litrenog motora rezultirala je nižom cijenom vozila, manjim troškovima vlasništva i još uvijek konkurentnim performansama. Ugradnjom turbine skromnijih karakteristika (fiksne lopatice) snaga motora je smanjena na 90 KS, a zakretni moment na 215 Nm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Usprkos tome, Mazda3 Sport CD90 performansama ne zaostaje mnogo za snažnijom inačicom: s mjesta do 100 km/h ubrzava za 12,2 s (CD110: 11,5 s) i postiže najveću brzinu od 174 km/h (CD110: 182 km/h). Našim kupcima puno će zanimljiviji podatak da ovako motorizirana Mazda u gradskoj vožnji troši 6.2, izvan grada 4.3 l/100 km, a kombinirano 5.0 l/100 km.

>> Mazda3 Sport CD90 u Bazi automobila.

Model se nudi isključivo u karoserijskoj izvedbi Sport (pet vrata), a kupci mogu birati između dva paketa opreme. Bazni paket CE između ostalog sadrži prednje i bočne zračne jastuke, ABS s EBD-om, ručni klima-uređaj, električne podizače prednjih stakala, električno namjestiva i grijana vanjska ogledala, daljinsko središnje zaključavanje i CD-radio.

Bogatiji paket TE ima dodatno automatski klima-uređaj, bočne zračne jastuke, električne podizače stražnjih stakala, obruč upravljača i ručicu mjenjača obložene kožom i komande audio sustava na upravljaču.

Mazda3 Sport CD90 CE stoji do registracije 135.590 kuna, a Mazda3 Sport CD90 TE 143.785 kuna.

I za kraj dvije napomene. Novi model je također obuhvaćen kampanjom "Premija", koja vrijedi za sve automobile isporučive do kraja ožujka. Svi saloni u petak će raditi do 20 sati, a u subotu do 18 sati.

M.N.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara