McLaren GT: Pozdravite sportaša s prtljažnikom, Audi A6

McLaren GT: Pozdravite sportaša s prtljažnikom, Audi A6
Foto: McLaren

KOMFORNIJI i udobniji model iz McLarena nećete vidjeti.

McLaren je obećao kako će njegov model napraviti pomutnju na tržištu GT-a gdje stoluju Aston Martin, Ferrari i slični njima. Sada ga je i otkrio, a iz Wokinga će prve primjerke u svijet poslati do kraja godine. Ime mu je GT, lake je gradnje i ima novi 4.0 V8 twin-turbo. Postavljen je u sredini MonoCell-II-T monokok strukture, daje 628 KS i 630 Nm, a uz sedam-stupanjski mjenjač osigurava sprint do 100 km/h u 3,2 sekunde i 200 km/h nakon 9,5 sekundi. Maksimalac je 320 km/h. Pritom valja imati na umu da vozač 95% momenta ima na raspolaganju već od 3.000 o/min, i sve do 7.000 o/min. Strojčina iz snova!

A sad se vratimo besmislenoj usporedbi s Audijevom krstaricom. McLarenov dugoprugaš ima dva prtljažnika, stražnji od 420 litara i prednji kapaciteta 150 l. A to je u sumi 570 litara, 5 više od Audija A6, i to Avant izvedbe. Međutim, ono bitno je da GT na vagi ide do 1.530 kg, a u kabini nudi vrhunski komfor za svoje putnike. Stakleni krov i savršeni audiosustav s 12 Bowers & Wilkins upotpunit će dojam. Za komfor se brine senzorski nadziran ovjes na osnovi modela 720 kojem trebaju 2 milisekunde za reakciju.

I konačno cijena. McLaren za svoj četvrti model iz džepa izbija 198.000 eura. U startu, naravno, jer opcije poput kevlarskih zvučnika nisu jeftine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara