Microsoft infotainment sustav za proizvode koncerna Hyundai-Kia

TVRTKE Microsoft i Hyundai-Kia Automotive Group (HKAG) sklopile su dugoročni ugovor o suradnji na području razvoja automobilskih zabavno-informacijskih sustava.

Svečanom potpisivanju dogovora o suradnji u Seoulu prisustvovali su Bill Gates, predsjednik uprave tvrtke Microsoft te Euisun Chung, predsjednik uprave HKAG.

Tvrtke će zajedno razviti automobilski infotainment najnovije generacije. Cilj im je kreirati inovativna rješenja koja će se temeljiti na Microsoftovoj platformi za automobilski softver.

Prvi plod ove suradnje stići će 2010. godine. Radi se o programskom sučelju za glasovne komande namijenjenom sjeverno-američkom tržištu koji će kasnije biti lansiran na europsko i azijsko tržište. Softver će biti pristupačan i jednostavan za upotrebu te će omogućiti  drugačiji doživljaj vožnje vozačima.

Zabavno-informacijski sustavi najnovije generacije će poput osobnih računala moći čak i nakon lansiranja proizvoda biti nadograđeni novim funkcijama. Microsoftovi sustavi već su prisutni u Fiatovim vozilima (Blue & Me)  u Europi i Fordovim vozilima (Ford Sync) u Sjevernoj Americi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara