Milijun Hondi Civic

HONDINA tvornica u Swindonu u Velikoj Britaniji obilježava proizvodnju milijuntog primjerka Honde Civic. Za slavljenički model odabrana je crvena Honda Civic u Type R izvedbi.

Proizvodnja Honde Civic u Swindonu je počela u rujnu 1994. godine. U prvoj godini proizvodnje dosegnula je brojku od 6.652 proizvedenih primjerka, dok će ove godine proizvesti čak 138.742 primjeraka.

U više od dvadeset godina rada Hondina tvornica u Swindonu bilježi konstantan rast proizvodnje. Primjera radi, u proteklih dvanaest mjeseci, godišnja proizvodnja je rapidno narasla sa 190.000 na 250.000 vozila.

Zabilježeni rast je posljedica velike potražnje za modelima Civic (3 i 5 vrata) te posljednje generacije SUV modela, Honde CR-V. Ove Honde proizvedene u  tvornici u Swindonu u čiju modernizaciju je uloženo oko 1,38 milijardi GBP izvoze se u 60 zemalja diljem svijeta.

Honda Civic je predstavljena davne 1972. godine. Zbog vrlo uspješne prodaje do danas je dosegnula više od 17 milijuna prodanih primjeraka, uključujući europsku prodaju od 2,5 milijuna primjeraka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara