Milijun kilometara u službi života

Milijun kilometara u službi života

NA SAJMU "Medicina i tehnika", koji se održava na Zagrebačkom velesajmu, na štandu P. Z. Auta javnosti je predstavljeno sanitetsko vozilo Volkswagen Transporter T4 Doma zdravlja Požeško -slavonske županije iza kojeg milijun kilometara.

Sanitetsko vozilo je domu zdravlja doniralo Hrvatsko zavičajno društvo "Požeška kotlina" iz Toronta 1992. godine, a njegov brojčanik prikazuje 999.999 prijeđenih kilometara.

U 17 godina sanitetsko vozilo je 25 puta obišlo ekvator, a za to vrijeme je potrošilo 60 guma, 650 litara motornog ulja i više od 100.000 litara goriva. No, dotično sanitetsko vozilo je još uvijek funkciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored ovog vozila Domu zdravlja Požeško - slavonske županije Hrvati iz Kanade darovali su još jedan sanitet Transporter T4, koji također svakodnevno obavlja svoje zadatke, a prešao je 880.000 km.

Povodom predstavljanja ovog sanitetskog vozila Vladimir Starčević, direktor marke Volkswagen gospodarska vozila, je na tiskovnoj konferenciji 7. svibnja uručio ček na iznos od 20.000 kn ravnatelju Doma zdravlja Požeško - slavonske županije, mr. sc. Mitru Obradoviću. Ravnatelj Obradović je tom prilikom izjavio da je vozilo prešlo milijun kilometara s originalno ugrađenim tvorničkim motorom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara