Moskovska policija protjerala Batmobile: Prevelik je i ne prolazi na tehničkom

Moskovska policija protjerala Batmobile: Prevelik je i ne prolazi na tehničkom
Screenshot: Youtube

VOZAČ je kažnjen zbog nekoliko propusta.

Ruska policija isključila je iz prometa repliku Batmobilea, jer vozilo nije imalo registracijske tablice. Ne zna se je li superjunak bio za volanom, ali neobični automobil nije zadivio prometne policajce.

Zanimljiv prizor na ulicama Moskve viđen je 22. veljače, a službenici kažu da je autom upravljao 32-godišnji sugrađanin. Tijekom pregleda je otkriveno da auto nema registraciju i dozvolu za vožnju na javnim cestama.

Utvrđeno je i da se automobil ne uklapa u norme koje su propisane u kategorijama motornih vozila. Policija je zaplijenila Batmobile i prebacila ga na parkiralište za vozila isključena iz prometa. Vozač Batmobilea kažnjen je zbog više prometnih prekršaja.

 

Carcoops navodi da nisu utvrđene točne dimenzije automobila, a fotografije i snimke pokazuju da je mnogo veći od standardnih automobila. Sličnost s vozilom iz filmova o poznatom junaku je velika.

Zapravo, radi se automobilu koji je krajem prošle godine prodan za oko 844.000 dolara. Pokreće ga 5,0 litarski V8 motor s 502 KS. Pogon je stražnji, postiže tek 100 km/h.

 
 
 
View this post on Instagram

Cabrio mode On • #fastboompro #batmobile #cabrio

A post shared by Alisher Punk (@fastboompro) on

Automobil je pun zanimljivih dodataka kao što su neprobojna stakla, termalne kamere, pa i imitacija strojnice.

Batmobile je u Rusiju stigao iz SAD-a, a nadogradnju je radila ruska kompanija Fast Boom Pro. Vjerojatno je još uvijek u njenom vlasništvu, jer najnovije fotografije i snimke automobila krase njezine profile na društvenim mrežama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara