Najatraktivniji Škodin model je Slavia

Najatraktivniji Škodin model je Slavia
Foto: Škoda

BILO je pitanje trenutka kada će Škodini marketinški stručnjaci testirati tržište ovim imenom. 

Slavia je legendarno ime koje najčešće vežemo uz sport i popularne timove poput Slavije Prag koja je ovogodišnji prvak češke lige. U Škodi također napominju kako se Slavia može pronaći kao pojam u slavenskoj mitologiji, a tako se zove i asteroid koji je 1972. godine otkrio češki astronom Antonin Mrkos. Konačno, slavni cafe iz 1930-ih na obali Vltave u Pragu zvao se upravo Slavia.

A kad je Škoda Slavia u pitanju, radi se o Spider izvedbi Scale. Dio je to Azubi projekta u kojem studenti osmišljavaju unikatni automobil i pritom uče o tehnologiji izrade automobila, povijesti domaće autoindustrije i današnjim trendovima.

Tim trenutno radi na razradi interijera. Sparco sjedala su već pristigla, a najveći dio kokpita će se zadržati. Stoga najveći izazov ostaje prilagodba konstrukcije vozila nakon što se krov odreže. Također, automobil će sukladno konceptu imati dvoja vrata, a temeljito će se morati preraditi stražnji kraj. Već je pripremljen sportski ispuh s centralno postavljenim završetkom. Tu su i RS naplatci te niz nadogradnji.

Očekuje se da će projekt Škoda Slavia biti završen tijekom ljeta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara