Najbrža kosilica na svijetu ima pakleno srce, juri brže od Golfa GTI i kosi

Najbrža kosilica na svijetu ima pakleno srce, juri brže od Golfa GTI i kosi
Foto: Honda

KOSILICE u pravilu nisu brze, osim kada je u pitanju Hondina s motorom CBR-ke i specifičnom snagom na razini hipersportskih automobila.

Upravo tako, Honu Mean Mower V2 pokreće 1.0 motor iz motocikla CBR1000RR Fireblade SP koji maksimalnih 190 KS daje pri 13.000 o/min. I na skromni maksimalni moment od 116 Nm treba čekati, sve do 11.000 o/min.

Podsjetimo, prvi Mean Mower je jurio 187 km/h, a u međuvremenu se pojavila brža kosilica. Nova verzija zločestog Hondina kosca ima želju pojuriti preko 240 km/h. A to s obzirom na to da ima tek 69 kg i specifičnu snagu od 1000 KS/tona zvuči vrlo obećavajuće. Pitanje je samo tko će ovaj put biti dovoljno lud da isproba trkaću kosilicu.

Onaj tko sjedne na vruće sjedalo imat će najbolje što se može ponuditi u modelima kosilica i šire. Sparco upravljač, šest-stupanjski mjenjač, Hoosier 10-inčni slickovi te moćne kočnice s četiri-klipnim čeljustima sprijeda i šest-klipnim straga su na raspolaganju. Vratimo li se košnji znajte da su noževi od karbona, a pokreće ih elektromotorni pogon. I da, kosilica može kositi sve do brzine od 160 km/h. S obzirom na 10-inčni kotač s jedne i mogući krtičnjak s druge strane, takvo što bi bilo van svake pameti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara