Najbrža luksuzna krstarica dolazi iz Bentleyja, upoznajte je

Najbrža luksuzna krstarica dolazi iz Bentleyja, upoznajte je
Foto: Bentley

BENTLEY predstavlja novi Flying Spur, najnapredniji i najprestižniji Bentley novog doba.

Kao što se moglo i očekivati, otočki je brend odlučio zadržati prepoznatljiv izgled prethodnika i začiniti ga detaljima što idu u istom smjeru kao i Continental GT. To ne treba čuditi jer nova lađa iz Bentleyja dijeli svoju osnovu upravo s plemenitim sportašem, ali i primjerice Porscheovom Panamerom.

Zato je sve iza i ispod ovog aristokrata na kotačima temeljito unaprijeđeno i modernizirano. Novim tehnologijama su širom otvorena vrata pa Bentley svoj model naziva "najnaprednijom luksuznom GT sportskom limuzinom", čime je obuhvatio ne jedan nego više segmenata. Ili konkretno, rekao je puno i pritom nije rekao ništa.

Ono što vrijedi spomenuti je sljedeće: Šasija je izvedena u kombinaciji aluminija i kompozita, a tehnološke novosti su 48V sustav, pogon i upravljanje putem sva četiri kotača te zračni ovjes. A upravo bi potonji element, potpuno novorazvijen, svojim karakteristikama trebao omogućiti daleko bolji osjećaj u vožnji, bilo da govorimo o komforu limuzine ili dinamici sportaša. U ovom autu je svejedno vozite li ili ste voženi, u oba slučaja ćete uživati, žele nam reći u Bentleyju.

Ispod poklopca je i dalje 6.0 W12 sa 635 KS i 900 Nm. U kombinaciji osam-stupanjske automatike ima 100 km/h za 3,8 sekundi, a maksimalna brzina je 333 km/h. V8 stiže s počekom.

I na kraju jedan bitni detalj. Flying B, logo marke, sada je blago redizajniran, a vidljiv postaje startanjem motora, kada izlazi iz poklopca. Prve isporuke očekuju se početkom sljedeće godine, i to uz višu startnu cijenu u odnosu na prethodnika. 185.000 funta je dobar orijentir, kažu u Autocaru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara