Najbrži talijanski bolid s Rimčevim pogonom je unaprijeđen, evo što je novo

Najbrži talijanski bolid s Rimčevim pogonom je unaprijeđen, evo što je novo
Foto: Pininfarina

UNAPRIJEĐENI električni bolid stigao je u Monterey, kako bi se predstavio u obnovljenom izdanju.

Svojevrsni tjedan auto mode u Montereyu spremno su dočekali u Pininfarini odlučivši se još jednom dotjerati auto prije samog starta proizvodnje i prvih isporuka. Objavu i informacije prati novi set fotografija, a koji potvrđuje pretpostavke da je Battista jedan od najljepših sportskih automobila ovog milenija.

Srebrni coupe izašao je na asfalt, a pritom je prikazao i nekoliko novina. One estetske otkrivaju karbonske detalje u plavoj nijansi te vozačko sjedalo presvučeno crnom kožom. Sjedalo suvozača je i dalje smeđe.

One bitne novine tiču se aerodinamike, a kažu kako je auto dobio nova kućišta retrovizora, a izmijenjen je i prednji odbojnik. Očito je da su "vožnje" u zračnom tunelu bile korisne.

 

 

Ispod poklopca nema novosti. Tehnologija je i dalje Rimčeva, kao dio 80 milijuna eura vrijedne suradnje. 120 kWh baterije i pogon od 1.900 KS i 2.300 Nm osigurava vrhunske performanse, 350 km/h i 450 km dosega uz 2 sekunde za sprint do 100 km/h. To su vrhunske vrijednosti, ali osjetno rezerviranije od onih s kojima su izašli Rimac Automobili sa svojim C_Two, tehnološkim blizancem talijanskog ljepotana.

Podsjetimo, Pininfarina je u potrazi za novim partnerima. Osim ovog bolida planira električnu ponudu proširiti na luksuznu limuzinu i SUV, i to kroz najviše tri godine.   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara