Najjači talijanski auto ima Rimčev pogon, a sada ga je Top Gear obradio

Najjači talijanski auto ima Rimčev pogon, a sada ga je Top Gear obradio
Screnshot: YouTube

NIJE Ferrari i nije Lamborghini, najjači talijanski auto dolazi iz Pininfarine, a za rekordnu snagu zaslužan je Rimčev pogon.

Toga su svjesni i u Top Gearu, pa su odlučili ovom nesvakidašnjem bolidu posvetiti video reportažu. Pininfarina Battista je predstavljen pred oko mjesec dana u Ženevi, a priča se oko njega od tada ne stišava. Dva su bitna razloga za to, a jedan od njih je upravo Rimac.

Ispod karbonskog odijela krije se Rimčev pogonski sustav koji čini set od četiri elektromotora, 120 kWh baterija i odgovarajuća elektronika zaslužna za menadžment ogromnom snagom. Isto to naći ćemo i u Rimčevom C_Two, jednom kad bude dovršen i ponuđen na tržištu. A do tada je dovoljno reći kako govorimo o dvostruko većoj snazi od F1 bolida, te ubrzanju koje je teško opisati. Najkraće rečeno, dok prosječnom automobilu danas do 100 km/h treba 12 sekundi, za isto vrijeme ovaj će "prvi električni luksuzni hiper GT", kako ga zovu u Pininfarini, stići do 300 km/h. Ako ste zaboravili, govorimo o 1.900 KS i 2.300 Nm.

Druga posebnost automobila je očekivano dizajn, a prezenter Rory Reid dizajnu posvećuje jednako vrijeme. I tu ne mislimo samo na oblikovanje eksterijera i aerodinamiku, već i detalje u kabini i sam sustav otvaranja vrata.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara