Najopakiji Lamborghini dobiva nasljednika, imat će preko 1.000 KS

Najopakiji Lamborghini dobiva nasljednika, imat će preko 1.000 KS
Foto: Lamborghini

LAMBORGHINIJEV najatraktivniji i najopakiji model nije Urus, već je to Aventador, bolid klasične talijanske gradnje i beskrupuloznih performansi.

A za njih je najzaslužniji upravo 6.5-litreni V12 motor, jedan od najsnažnijih atmosferskih motora na tržištu. No, to su stvari koje su prolazile 2011. godine kad je model predstavljen, pa i 2016. godine kad je redizajniran, ali ne i danas kada poklonici traže više od "obične" benzinske zvijeri.

Da, većini onih koji si mogu priuštiti Lamborghini očito preko 750 KS iz SVJ izvedbe nije dosta. Žele više, a to znači da će nasljednik morati posegnuti za formom hibrida. Upravo to doznaje Car Magazine i javlja kako će nasljednik biti još jači. Dobra je vijest da će nositelj ostati klasičan V12 motor, ali će mu u pomoć pristići dva elektromotora na prednjoj osovini i treći straga. A u tom slučaju valja računati na osjetno više snage u odnosu na aktualni model, čak i više od 1.000 KS.

I tu novostima nije kraj. Novi model koji će se estetski osloniti na Terzo Millennio koncept imat će karbonsku osnovu (monocoque), zakretnu stražnju osovinu i da, hibridni pogon. "Nasljednik Aventadora će imati atmosferski motor i bit će plug-in hibrid, jer je to optimalna kombinacija emocija DNA za Lamborghini. I trenutno nije problem homologacija. Siguran sam da ćemo s filtrima čestica moći zadovoljiti Euro 7 norme. Turbine nisu u pitanju. Umjesto toga želimo hibridno vozilo učiniti emocionalnim, seksi i poželjnim za naše klijente. A to je izazov“, rekao je Maurizio Reggiani, šef tehnološkog razvoja u Lamborghiniju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara