Nije dugo izdržao: Tesla navodno prošla Nürburgringom puno brže od Porschea

Nije dugo izdržao: Tesla navodno prošla Nürburgringom puno brže od Porschea
Screenshot: YouTube

INTERNETOM se širi informacija praćena videom, a koja govori da je Teslina limuzina krug na Nürburgringu odvela osjetno brže od Porscheova Taycana.

Porsche Taycan je odveo krug s vremenom od 7:42. Tesla Model S je bio 20-ak sekundi brži i odradio istu etapu s vremenom od 7:23. Ali za utjehu Porscheu fer je reći kako se radi o itekako prerađenim automobilima.

Naime, izvori s popularne staze govore od dva prototipa na stazi koji se itekako razlikuju od serijske izvedbe. Interijer im je u potpunosti ogoljen, a navodno se radi o novoj izvedbi s tri elektromotora. Također, automobili voze na Goodyear Eagle F1 Supersport RS pneumaticima kojih nema u standardnoj ponudi Tesle. O dimenziji guma da i ne govorimo. Spominju se i Brembo keramičke kočnice, a lako se mogu uočiti i aerodinamički dodaci na karoseriji.

A da stvar bude bolja, navodno se i zvučna imena iz trkaćeg svijeta nalaze za upravljačem ovih Tesli. Međutim, najveća novost je da Tesle više ne posustaju nakon par zavoja. Naprotiv, očevici su tvrdili da su automobili vozili cijeli krug istim intenzitetom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara