Nissan Design Europe – novi direktor

Nissan Design Europe – novi direktor

NISSAN je najavio imenovanje Stéphana Schwarza kao direktora dizajna u Nissan Design Europe (NDE) u Paddingtonu, Londonu.

U svojoj novoj ulozi, 38-godišnji Schwarz nadzire ekipu dizajnera u Nissanovom europskom centru za dizajn. Direktno je odgovoran Satoru Tai, potpredsjedniku Nissan Design Europe i sudjeluje u Programima za proizvodnju, kao i u razvojima Naprednog dizajna. Također sudjeluje u radu na kvaliteti Nissanovih proizvoda ključnom za utjecaj na Nissanov imidž marke i identitet dizajna.

Schwarz je diplomirao Prometni dizajn u Art Centre College of Design u Švicarskoj.  Za Nissan  radi od 1994. u Odjelu za dizajn, a od tada je vodio mnogo projekata, uključujući konceptualna i sajamska vozila kao što su  Fusion i Kino, te proizvodna vozila, kao što je nova Primera.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NDE je otvoren u siječnju 2003. g. i zapošljava preko 60 međunarodnih dizajnera, modelara i pomoćnog osoblja. Zadatak studija je dizajn nove generacije Nissanovih vozila za Europu. Sudjelovat će i u globalnim dizajnerskim projektima i imat će strateško važnu ulogu u Nissanovoj kreativnoj mreži od sedam dizajnerskih studija po cijelom svijetu.

Nissan zapošljava oko 12.000 ljudi u europskom dizajnu, istraživanju i razvoju, proizvodnji, logistici, prodaji i marketingu. Kompanija je prošle godine prodala 542.292 vozila u Europi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara