Nissan GT-R protiv najbržeg drona na svijetu

Nissan GT-R protiv najbržeg drona na svijetu

 Foto: Nissan

OBNOVLJENI Nissan GT-R nastupa na ovogodišnjem Festivalu brzine u Goodwoodu, a tom je prilikom odmjerio snage sa istoimenim dronom. 
 
Jedinstveni dron teži svega 700 grama, a do 100 km/h ubrza za samo 1,3 sekunde i postiže 185 km/h. Razvijen je u suradnji sa Tornado XBlades Racing, a njegova četiri elektromotora dobivaju energiju iz 1400 mah litij-polimer baterija. 
 
Njemu se suprotstavlja dodatno poboljšani GT-R sa 3.8 V6 biturbo motorom snažnim 570 KS. Suvremenijeg izgleda i profinjenijeg interijera ovaj automobil i danas postavlja mjerila na stazi. 2,8 sekundi potrebno mu je za sprint do 100 km/h, a maksimalna brzina je 315 km/h. 
 
Za upravljačem najatraktivnijeg Nissana i jednog od najboljih sportskih automobila Jann Mardenborough je 2014. godine osvojio slavni uspon dug dva kilometra vremenom od 49,27 sekundi. 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Tisuće posjetitelja Festivala moći će u virtualnom svijetu sa suvozačeva sjedala novog GT-R-a osjetiti uzbuđenje uspona s Mardenboroughom za upravljačem. Nissan je s pomoću uređaja Samsung Gear VR i najnaprednijih dinamičkih sjedala stvorio prvi 4D vozački simulator virtualne stvarnosti. U vožnji s velškim trkačem u legendarnom GT-R-u istovremeno će moći uživati do 15 posjetitelja. 
 
Još jedan rekorder će paliti gume pred očima posjetitelja Festivala za upravljačem GT-R-a NISMO, vlasnika rekorda u Guinnessovoj knjizi. Taj je automobil u travnju ove godine srušio rekord za najveću brzinu postignutu u driftu: pod kutom od 30 stupnjeva vozio je zapanjujućom brzinom od 304,96 km/h. 
 
Ako se pitate koji je brži, dron ili automobil, pogledajte video utrke u Silverstoneu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara