Nova Mazda MX-5

MAZDA će na predstojećem salonu u Ženevi predstaviti treću generaciju najprodavanijeg roadstera na svijetu.

Svjetska premijera je zakazana za 1. ožujak, a sve informacije vezane uz novi model drže se pod velom tajnosti. Prva službena fotografija malo toga otkriva. Vidljivo je tek da je zadržana osnovna ideja, a to je jednostavnost linija imunih na zastarjevanje. Također, ukoliko na s oči ne varaju, možemo zaključiti da su gabariti ostali u granicama očekivanog. Kao osnova za razvoj modela poslužio ke koncept Ibuki prikazan u Tokiju 2003. godine.

Mazda 6, model s kojim je 2002. godine označena nova stranica u povijesti Mazde i definitivan rastanak s konfekcijskim sivilom, u Ženevi prolazi kroz prvi facelift. Automobil s više od 100 osvojenih nagrada u novom izdanju dobiva još atletskiji vanjski izgled. Puno važniji je podatak da je povećana torzijska krutost što će se sigurno odraziti na dinamične karakteristike. Većina motora je modificirana, a svi odreda dobivaju nove mjenjače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mazda 6 od ljeta nastupa s minimalnom bukom:zvučna izolacija je poboljšana, ispušni sustav optimiziran, a kvaliteta interijera poboljšana.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara