Novi Aveo stigao u Hrvatsku

OBNOVLJENI Chevroletov model stigao je na hrvatsko tržište, gdje će se nuditi u dvije motorne izvedbe i tri razine opreme, dok je početna cijena 67.344 kn.

Najznačajnije novosti na modelu su revidiran eksterijer i kabina vozila, kao i tehnološki osuvremenjeni motori. Sa 3,92 metara duljine i čak 1,52 metara visine Aveo se odlično prilagođava gradskim uvjetima pritom nudeći uzoran komfor. Novo lice automobila najavljuje osvježeni dizajnerski izraz Chevroleta, što u kombinaciji sa snažnijim ramenima i modernijim svjetlima rezultira povećanom dozom privlačnosti.

Uz maksimalnu ponudu prostora u segmentu Aveo nudi prtljažnik kapaciteta 220 litara, proširiv preklapanjem stražnje klupe na maksimalnih 980 l. Kabina je osvježena novom pločom s instrumentima, koju prate nove linije središnje konzole. Audio sustav je integriran u kokpit vozila, dok je u načelu korištena kvalitetnija plastika.

Kupci će moći birati između dva nova benzinska motora: 1,2-litarskog snage 84 KS te 1,4-litarski snage 101 KS. Jači motor dostupan je i s automatskim mjenjačem, no kupcima će puno zanimljiviji biti podatak kako su oba motora štedljivija od svojih prethodnika. Primjera radi usprkos 12 KS većoj snazi, bazni motor sada troši i do 14 posto manje goriva.

U ponudi su tri nivoa opreme: Base, LS i LT. Osnovni Base paket u ponudi je po promotivnoj cijeni koja iznosi 67.344 kune, a u serijskoj opremi posjeduje električne podizače stakala, centralno zaključavanje, radio CD s MP3 čitačem, zračni jastuk, te servo upravljač podesiv po visini.

Prošle godine više od 111.000 primjeraka Avea prodano je širom Europe čime je ovaj model zaslužio status najvažnijeg proizvoda u ponudi tvrtke.

I za kraj još koja riječ o cijenama. Razina opreme LS starta cijenom od 77.665 kn, dok je top izvedba LT dostupna isključivo na izvedbi s pet vrata, a starta cijenom od 83.741 kn. Snažniji motor dostupan je po cijeni od 77.958 kn na više.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara