Novi Citroënov koncept: Na Pagu je viđen NLO na kotačima

Novi Citroënov koncept: Na Pagu je viđen NLO na kotačima
Foto: Citroen

CITROËN nastavlja u ritmu predstavljanja inovativnih vozila pa tako nakon urbanog transporta predstavlja svoju ideju putovanja otvorenom cestom.

I dok se prvi koncept kitio legendarnim imenom Ami (One), ali i brojnim pogodnostima oko pojma elektromobilnosti, novi koncept iz Citroena opet iznenađuje, ali sada još originalnijim pristupom. Konceptu je ime 19_19 i pruža sve ono što prethodni Ami One nije mogao.

Ova dva koncepta u potpunosti pokrivaju ideju cestovnog transporta budućnosti, gdje 19_19 poput kapsule na kotačima nudi viziju vrhunske udobnosti. A to radi u Citroenovom stilu, nekonvencionalnim dizajnom i neobičnim rješenjima.

Ostakljena kabina inspirirana je aeronautikom, a svojim sadržajem će se instinktivno prilagoditi svakom od putnika. Za odgovarajuću udobnost pobrinut će se poznata kućna hidraulika, ali poput serijskih modela tek s progresivnim hidrauličkim graničnicima. Ono što plijeni pažnju je napredni upravljački sustav s proaktivnim asistentom s glasovnim upravljanjem koji će uvijek biti na usluzi, a po potrebi i sam spontano započeti temu razgovora.

I naravno, pogon je električni, s dosegom od 800 km koji osiguravaju baterije od 100 kWh. Ako ćemo o konkretnim brojevima, stvar je sljedeća. Vozilo je dugo 4.655 mm, široko 2.240 mm i visoko 1.600 mm. I nije greška - promjer kotača je 913 mm, odnosno 30 cola. Ako ste mislili da je putovanje u ovom automobilu sporo i redovito u skladu s prometnim pravilima, prevarili ste se. 19_19 ima elektromotorni pogon snažan 462 KS i 800 nm, a uz 4WD pogon ubrza do 100 km/h za 5 sekundi. I ne posustaje sve do 200 km/h.

19_19 Concept prvi će put biti predstavljen na sajmu VivaTech u Parizu 16. svibnja 2019. A prije toga možete ga vidjeti u promotivnom video materijalu većim dijelom snimljenim na hrvatskoj obali.

 

Ami One i 19_19 se svojim konceptom nadopunjuju u ideju cestovnog prijevoza budućnosti.  

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara