Novi Golf GTI je sigurna stvar, dolazi iduće godine

Novi Golf GTI je sigurna stvar, dolazi iduće godine
Foto: XTomi, AkyonovNikita/Behance

JEDAN OD NAJPREPOZNATLJIVIJIH sportskih automobile u kompaktnoj klasi je i dalje Golf i njegov GTI, a ponuda već generacijama ide puno dalje od kariranih sjedala. Novo izdanje neće razočarati.

U iščekivanju prvih službenih izvještaja svoje viđenje novog Golfa u GTI finišu ponudili su XTomi i Nikita Aksyonov te po svemu sudeći takva prerada ne bi trebala razočarati. Sportska dekoracija poput atraktivnijih odbojnika, stražnjeg difuzora i krovnog spojlera je i danas poželjna, posebno ako dolazi s ispušnim topovima koji nisu lažni.

Jednak stil očekujemo i u kabini, s dominantnim sportskim sjedalima, unaprijeđenim infotainmentom i prilagođenim digitalnim kokpitom. Naravno, kontrastni detalji vidljivi izvana mogli bi se nastaviti i u kabini. Toliko mašte mogu si dati i njemački dizajneri.

Ispod poklopca će po svemu sudeći ostati 2.0 TSI, baš kao i u GTI TCR izvedbi, pa i najradikalnijem Golfu R. Sedma generacija je tu išla do 245 KS i 6,2 sekundi za sprint do 100 km/h. Nova će se približiti znamenki 3 na mjestu stotica, možda ju i prijeći, a gotovo sigurno će vrijeme sprinta spustiti ispod 6 sekundi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara