Novi Golf VIII uhvaćen bez maske

Novi Golf VIII uhvaćen bez maske
Foto: Facebook

PROŠLOG mjeseca svjedočili smo objavi špijunskih videomaterijala na kojima se navodno nalazio novi Golf (naslovni screenshot). Sada su osvanule nove snimke na društvenim mrežama.

Korisnik Jihannes.vag je na svojem Instagram profilu objavio dvije fotografije u praktično finalnom izdanju lišenom ikakvih kamuflaža. Nekolicina naljepnica nimalo ne smeta u otkrivanju nove siluete Golfa uhvaćenog u Njemačkoj ispred lokala brze hrane.

Golf je i dalje prepoznatljiv, s pažljivo odmjerenim linijama koje prate postulate prethodnika. Neki Golf u tom pogledu uspoređuju s 911-icom, kao primjerom industrijskog proizvoda koji kroz generacije zadržava svoju prepoznatljivost. I doista, premda nijedan dio nije kao kod Golfa 7-ice, da se uklone sve oznake, s velike udaljenosti bi većina prepoznala da se radi o Golfu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Johannes (@johannes.vag)

Trenutno je poznato da će novi Golf koristiti unaprijeđenu MQB Evo platformu, što će uz blagi rast dimenzija, donijeti čak i nešto manju masu, navodno do 45 kg. Naravno, uz više prostora i moderan interijer, očekujte da VW ovdje neće štedjeti na sigurnosnoj opremi, ali ni na sustavima vezanim uz infotainment. U protivnom mu ni ime neće pomoći jer je konkurencija u mnogočemu uz bok najpoznatijem kompaktu, ponekad i bolja.

Proizvodnja novog Golfa kreće ove godine od lipnja. Uz poznatu paletu motora, valja biti spreman i na nešto izraženiji upliv hibrida. Isto možda ne vrijedi za GTI, ali je vrlo vjerojatno da će mu se okrenuti R izvedba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara