Novi Nissan Juke je stigao, start je na 132.828 kn

Novi Nissan Juke je stigao, start je na 132.828 kn
Foto: Nissan

DOMAĆOM medijskom prezentacijom označen je početak prodaje dugo iščekivanog Jukea druge generacije.

Kad se pojavio na tržištu, Juke je odmah privukao interes javnosti nekonvencionalnim dizajnom. Mladenački nastrojen crossover je bio pravo osvježenje u ponudi urbanih vozila. Stigla je i konkurencija, svakim danom sve brojnija i bolja, pa je Juke u novom izdanju ponudio osjetno više. A stigao je nakon deset godina uspješne karijere i 1,5 milijuna prodanih primjeraka.

Da, Nissan je i dalje vjeran pomalo otkačenom dizajnu, sada s izraženijom coupeovskom formom. Međutim, ono bitno je da dobiva kompletno novu osnovu, a time i bolja dinamička svojstva te obilje novih tehnologija.

Oni koji su ga probali kažu da je osjetno udobniji i komforniji. Službeni podaci navode da je straga 5,8 cm više prostora za koljena te 1,1 cm za glave. S druge strane naslona je pak 20% veći prtljažnik kapaciteta 422 l.

Potpuno neočekivano, Juke se u startu nudi s jednim jedinim motorom. 1.0 DIG-T je oznaka, a to znači jedna litra zapremine, turbo i tri cilindra. Oni zajedno daju maksimum od 117 KS i 180 Nm (200 Nm u overboostu), što osigurava solidnu agilnost. Primjera radi, sprint do 100 km/h traje 10,4 sekunde. Doista, dizelaša nema, a nema zasad ni hibrida pa je jedina opcija izbor između ručnog mjenjača i automatike sa sedam stupnjeva prijenosa.

I sada koja o cijenama. Start je Visia razina opreme, i to po početnoj cijeni od 132.828 kuna. Iduća Acenta donosi 8-inčni zaslon, ali i alu naplatke promjera 17 inča, a kreće od 143.958 kn. Poželite li najopremljeniju izvedbu, platit ćete N-Connecta razinu 157.123, ali i još dodatno birati pojedine tematske pakete Tekna i N-Design čime cijena ide i do 186.256 kn. Mi ćemo završiti podacima kako je na raspolaganju 11 boja karoserije u kombinaciji s tri kontrastne boje krova, ali i naplatci promjera do 19 inča. Umjesto da završimo s tehnologijama povezivanja i kompatibilnosti (NissanConnect Services), završit ćemo podatkom o ponudi inovativnog audiosustava Bose Personal Plus s osam snažnih zvučnika od kojih su dva zvučnika tehnologije UltraNearfield ugrađena u naslone za glavu vozačeva i suvozačeva sjedala.

 

>> Nissan Juke službene stranice

Novi Nissan Juke by Index.hr on Scribd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara