Novi Nissan Patrol

Novi Nissan Patrol

NISSAN je u bogatom i pustinjom okruženom Abu Dhabiju predstavio novu, sedmu generaciju svog najpoznatijeg terenskog vozila - legendarnog Patrola.

Činjenica da u Nissanu nisu čekali, primjerice predstojeći ženevski auto salon, dovoljno govori o važnosti ovog bogatog tržišta za moćne terence što Patrol sasvim sigurno je. U ova krizna vremena sve je dozvoljeno, pa čak i da pustinjska prijestolnica zamijeni Ženevu.

Vjerujemo kako će Patrol stići i do Europe već početkom ožujka kada bi trebali saznati dodatne informacije vezane uz "heroja svih terena" kako ga se službeno naziva.

Za sada pak znamo kako će se Patrol temeljiti na novoj platformi u sklopu koje će dobiti novi ovjes te unaprijeđeni sustav pogona na sva četiri kotača. Rastu voznih sposobnosti će pripomoći i pregršt elektroničkih pomagala, kao i snažna motorizacija.

Na svojoj službenoj svjetskoj premijeri Patrola je pokretao 5,6-litreni V8 benzinski motor s izravnim ubrizgavanjem goriva snage 400 KS i maksimalnog okretnog momenta od 560 Nm, koji je uparen s novim 7-stupanjskim automatskim mjenjačem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno iz Nissana nisu htjeli komentirati mogućnost proširenja ponude motora, no dolazak barem jednog dizelaša je gotovo siguran. Možda je upravo to vijest za ženevski nastup.

Dizajn nove generacije predstavlja tek manju prilagodbu klasičnih linija modernim vremenima, a puno veće promjene su se dogodile u putničkoj kabini. Naime, povećana je ponuda prostora za putnike, kojima su na raspolaganju tri reda sjedala, kao i razina opremljenosti, a slično vrijedi i kada je riječ o upotrebi kvalitetnijih materijala.

Dakle, opet se radi o svojevrsnoj prilagodbi vremenu u kojemu kupci ovakvih automobila ne trebaju toliko radno ili avanturističko vozilo već velikog gradskog šminkera. Za konkretne informacije pričekat ćemo još koji tjedan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara