Novi problemi za Volkswagen: Obustavljaju se isporuke novog Golfa

Novi problemi za Volkswagen: Obustavljaju se isporuke novog Golfa

VOLKSWAGEN je obustavio daljnje isporuke novog Golfa. 

Desetljećima najznačajniji Volkswagenov model i ujedno najprodavaniji automobil u Europi u novom izdanju ulazi iz problema u problem. Nakon nekoliko neslužbenih odgoda premijere Golf osme generacije je konačno stigao na tržište, da bi se sada opet našao na tapeti. 

Kako javlja njemački Spiegel, Volkswagen je primoran obustaviti isporuke Golfa zbog tehničkih problema. A oni su, očekivano, vezani uz softver, odnosno "nepouzdan prijenos informacija putem softvera" za online povezivanje eCall. 

Nepravilan rad sustava tiče se funkcije koja omogućava poziv vozača nadležnim službama u slučaju prometne nesreće, a koji je obavezan od 31. ožujka 2018. godine. 
Problem je identificirao odjel za kontrolu kvalitete unutar samog Volkswagena. Obaviješten je KBA, Savezna uprava za motorni promet, a sada će uslijediti posao identifikacije modela sa softverskom greškom u skladu s odlukom nadležne institucije. 

 

Stoga je realno očekivati i opoziv, i to vjerojatno od 15. lipnja ove godine. Očekuje se kako će na servis morati bar 30.000 Golfova. Zanimljivo je da će se u Wolfsburgu nastaviti proizvodnja novog Golfa te će se pohraniti u krugu tvornice. Tek nakon otklanjanja greške moći će u prodaju. 

Volkswagen je udarac doživio upravo u području kojim se najviše hvalio, a to je područje digitalizacije i online povezivanja. S druge strane, radničko vijeće je upozoravalo na probleme u projektu novog Golfa nazivajući ga "dijete delinkvent umjesto djeteta za primjer". Šef radničkog vijeća Berndt Osterloh je upozoravao kako Golf ima velikih problema s elektronikom. 

Sve u svemu, tijekom prošle godine proizvedeno je osjetno manje primjeraka, 8400 umjesto planiranih 100.000, što upućuje na porođajne muke novog modela, pišu pojedini mediji. Volkswagen je u razvoj novog Golfa uložio dvije milijarde eura. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara