Opel ima najbolja sjedala

Opel ima najbolja sjedala
PREKO 80 % odrasle populacije pati od povremenih bolova u leđima, a čak trećina ima kronične tegobe kralješnice.

Istraživanja pokazuju da samo nekoliko luksuznih marki u svoje modele ugrađuje ergonomski oblikovana sjedala.

Najnovije priznanje omogućilo je da se odabrani društvu pridruži Opel. Vozači koji puno vremena provode za upravljačem su posebno skloni ovim tegobama.

Usprkos tome, a i činjenici da su tehnički standardi za automobile viši no ikad, većina sjedala nije ergonomski prihvatljivo oblikovana. Tako barem tvrdi Ulrich Strauss direktor AKR-a (Aktion gesunder Rücken).

Riječ je o kampanji koja se bavi preventivom ovih tegoba.

Svojevrsno udruženje sastavljeno je od eksperata sa područja ergonomije i medicinskih djelatnika specijaliziranih za ovu problematiku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nedavno provedena AGR-ova studija je pokazala da su Opelovi modeli redom opremljeni sjedalima, koja su oblikovana u skladu sa osnovnim zahtjevima ergonomije.

Da su u Opelu ovu problematiku shvatili ozbiljno, dovoljno govori podatak o 75 milijuna eura ulženih u razvoj sjedala za posljednju generaciju Vectre. Sjedala su oblikovana u ITDC-u (International Technical Development Center), a inženjeri su se vodili prema smjernicama objavljenim u katalogu AGR-a.

Prije svega, riječ je o glavnim dimenzijama sjedala, ali i o mogućnosti namještanja optimalnog nagiba naslona.

U Opelu su posebno ponosni na modularni sustav sjedala, koji je prvu ugradnju doživio upravo u Vectri.

"Vectra ima inteligentno dizajnirana sjedala, koja u potpunosti udovoljavaju AGR-ovim standardima, a u nekim područjima ih i nadvisuju. Najbolji primjer je visina naslona.", kratko je prokomentirao Andrew Leuchtmann, Opelov ekspert za oblikovanje sjedala.

Sjedala sa AGR-ovom potvrdom kvalitete kod Vectre se nude kao opcija, a ugrađivat će se i u novi Signum.

Vrhunski komfor omogućuje potpuna klimatizacija sjedala, koja ima mogućnost podešavanja visine naslona i duljine sjedeće površine. Podešavanje u čak 18 smjerova potvrđuje da je postignuta vrhunska ergonomija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara