Mercedes E klase: Redizajn za novi uzlet

NAKON što su prije nekoliko dana "procurile" prve fotografije, Mercedes-Benz je i službeno predstavio tzv. facelift modela E klase, i to obje karoserijske izvedbe.

U ovom je slučaju riječ o temeljitom osvježenju ponude koje donosi veće izmjene stylinga automobila, dodatno unaprijeđenu motorizaciju, više standardne opreme te nekoliko novih hi-tech dodataka. Uostalom, u Mercedesu ove promjene nazivaju "najopsežnijim faceliftom u povijesti tvrtke".Sve to bi trebalo dovesti do veće konkurentnosti prema dva ključna rivala, Audijem A6 i BMW-ovom serijom 5 koji su posljednjih mjeseci u tržišnoj prednosti.

Najveće izmjene dizajna su vidljive sprijeda gdje dosadašnja dva para prednjih svjetala zamjenjuju jednodijelna svjetla s integriranim LED svjetlima za dnevnu vožnju. Maska motora će pak biti dostupna u dvije varijante, onoj tradicionalnijoj i sportskoj, a modificirani su i poklopac motora te prednji branik.

Stražnja svjetla su oblikom ostala ista, ali su nadograđena novim dizajnom LED-ica. Stražnji je odbojnik također blago modificiran, kao i karoserijske površine od stražnjih vrata prema kraju vozila.

Oprema je bogata kao i uvijek, a valja izdvojiti novitete u vidu Collision Prevention Assista, radarskog sustava koji može samostalno kočiti, kao i multimedijalni sustav COMAND Online sa 17,8-cm zaslonom, pristupom Internetu i HDD-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovisno o tržištu dotjerana će E klasa biti dostupna s nekoliko različitih motora. Radi se o izvedbama E200 i E250 s 2,0-litrenim 4-cilindričnim turbobenzinskim motorom snage 184 i 211 KS. Tu je i E350 s 3.5 V6 motorom snage 306 KS, kao i E550 s 5.5 V8 snage 408 KS.

Štedljiviji dio ponude čine E200 CDI, E220 CDI i E250 CDI s 4-cilindričnim 2,1-litrenim turbodzelskim motorom snage 136 KS, 170 KS i 204 KS.  Od posebnosti se izdvajaju E400 Hybird s 3.5 V6 i 27 KS snažnim električnim motorom, a svakako vrijedi spomenuti i BlueTec izvedbe E250, E300 Hybrid te E350.

Na kraju recimo i kako bi se E63 AMG trebao pojaviti sljedeće jeseni te kako bi ga trebala pokretati nešto snažnija verzija istog 5.5 V8 motora.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara