Ovaj bolid ima 2000 KS i Rimčeve baterije, a poznat je i termin premijere

Ovaj bolid ima 2000 KS i Rimčeve baterije, a poznat je i termin premijere
Foto: Pininfarina

NAKON što je ovog ljeta Pininfarina najavila hipersportski električni bolid s Rimčevim komponentama, sada premijerno donosi nove detalje praćene fotomaterijalima.

Ono bitno je da je bolid imena PF0 skoro spreman. Dovršeno je 75 % automobila, ali ostaje nepoznato za što je vezan ostatak posla, za komponente iz Svete Nedelje ili neke dijelove koji i nisu baš od vitalne važnosti. Ono što je sasvim jasno je da neće raspolagati s manje od 2000 KS, a premijeru će imati u ožujku na ženevskom salonu automobila.

Najnoviji fotomaterijal otkriva kako će automobil imati horizontalnu LED traku sprijeda, ali i straga uzduž spojlera. Karbonski difuzor je golem, a dizajnerska filozofija "PURA" sasvim jasno stavlja naglasak na optimalnu aerodinamiku, a tek onda na vizualni dojam. Nije poznato je li auto prošao kroz zračni tunel ili još ima vremena za dotjerivanja, no to bi s obzirom na najavljene performanse bilo u najmanju ruku primjereno. Kad auto mora uhvatiti 100 km/h u manje od dvije sekunde i voziti preko 400 km/h jasno je da se bilo kakva neozbiljnost ozbiljno kažnjava, a projektna spirala jasno definira proceduru. U slučaju PF0 valja računati i s autonomijom od 480 km.

Pininfarina je ranije izjavio kako je u razvoj električnog hipersportaša uložio oko 20 milijuna eura. Prvi primjerci na cesti će se pojaviti 2020. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara