Ovaj Mercedes (još) nema konkurenciju

Ovaj Mercedes (još) nema konkurenciju
Foto: Mercedes

MERCEDES je prisutan u vjerojatno svim segmentima ponude osobnih i dostavnih vozila, a sada je sve začinio električnom verzijom. 

Ime mu je EQV, a predstavlja vrlo učinkovitu alternativu klasičnim vozilima. Da, radi se o električnoj izvedbi V klase koja je upravo pristigla na europsko tržište. 


Posebno zanimljiva je putnička izvedba koja kombinira ono najbolje iz dva svijeta, prostranost dostavnjaka i vrhunski luksuz Mercedesovog osobnog programa. Jedina prepreka češćem odabiru je cijena koja u Njemačkoj kreće od 71.388 eura.

Puno ili malo? Teško je reći, jer je EQV još uvijek sam na tržištu. Električna strana priče kaže kako baterije kapaciteta 90 kWh hrane pogonski sklop postavljen sprijeda, a koji nudi 204 KS i 362 Nm. Maksimalac je limitiran na 140 km/h, a moguće je opcijsko dizanje granice na 160 km/h. Doseg je 418 km. Punjenje je moguće putem AC punjača snage 11 kW, ali i brzih istosmjernih sustava snage do 110 kW.

EQV može pružiti potpuni komfor za do 8 osoba, a maksimalna dozvoljena masa je 3,5 tona. Recimo i kako se proizvodi u Španjolskoj. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara