Ovako izgleda novi Renault Clio

Ovako izgleda novi Renault Clio
Foto: Renault

I DOK je u pogledu interijera novi Clio drastično napredovao, eksterijer nudi više evolucijske promjene.

Po uzoru na, primjerice, VW Polo, u Renaultu su odlučili ne mijenjati vizualni potpis svog bestselera. Razlike su upravo tolike da zaintrigiraju brojne poklonike malenog Renaulta, prije svega zbog modernijeg i, popularno rečeno, "skupljeg" izgleda. 

Novost u ponudi je R.S. Line razina opreme, a zamijenit će postojeći GT i vizualno automobil još više približiti Renault Sport izvedbi. Na vrhu liste je Initiale Paris razina, a nove kupce moglo bi privući i više blještavil akroma, ali i atraktivnih naplataka.

Međutim, zanimljiviji je podatak da je Clio u novom izdanju, suprotno trendovima, ostao na istoj razini veličine. Čak je i kraći, pa sa 4048 mm duljine bilježi minus od 14 mm, dok je visina pala za 30 mm na 1440 mm. Pametnije konstruiranje i čak 66 mm veća širina će se zasigurno osjetiti na ponudi prostora u kabini i prtljažniku koji je narastao s okruglih 300 na čak 391 l.

O motorima zasad ni riječi. Jedina obznanjena tehnološka novost je ugradnja zračnog deflektora u sklopu prednjeg odbojnika s ciljem optimiziranja opstrujavanja zraka i minimiziranja potrošnje goriva.

Priču ćemo trenutno zaključiti podatkom kako su LED prednja svjetla dio standardne opreme.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara