Ovako zvuči nova zvijer iz Lamborghinija

Ovako zvuči nova zvijer iz Lamborghinija
Screenshot: Youtube

LJUBITELJI modela iz tvornice kraj Bologne s nestrpljenjem iščekuju više detalja o novoj zvijeri.

Lamborghini trenutačno uživa u plodovima prodaje svog jedinog SUV-a, ali konstruktori nisu zaboravili kako se proizvode modeli koji su donijeli svjetsku slavu u svijetu automobilizma. Razbjesnjeli bik vraća se u velikom stilu i već sada znamo koliko je glasna njegova rika.

Još je uvijek neimenovani projekt osmišljen prošlog listopada kada je Lamborghini tijekom finalne utrke Svjetskog prvenstva u Jerezu objavio obrise novog modela. Automobil se razvija za potrebe Lamborghinijevog prvenstva tvrtke i koristit će se samo za utrke.

Model pripada kategoriji slavnih modela Ferrari FXX-K i McLaren Senna GTR. Za razliku od spomenutih automobila, koji su u isto vrijeme i cestovni, novi Lamborghini neće se naći u gradskoj vožnji ili na otvorenoj cesti.

Ponavlja se priča vezana za povijest modela Sesto Elemento. Samo 20 vozila sišlo je s proizvodnih utrka tvrtke i svi su korišteni u trkačkim uvjetima. Dok Sesto Elemento ima Gallardov 5,2-litarski V10 motor, još uvijek misteriozni model pokrenut će Aventadorov 6,5-litarski V12 motor, piše CarBuzz.

Uslijedilo je i unaprjeđenje performansi motora koji sada ima 830 konjskih snaga i zvuči kao njegovi slavni prethodnici.

Monokok je izrađen od karbona s podokvirom od aluminija. Tu je smješten samoblokirajući mehanički diferencijal i šestostupanjski mjenjač. Unutrašnjost je skrivena ispod aerodinamične karoserije, sa spojlerom, ventilacijskim otvorom na krovu i dvostrukim usisnim kanalima na prednjem poklopcu.

Lamborghini će bar djelomično nalikovati na Aventador u SC18 Alston izvedbi koji je unikat u svijetu brzih automobila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara