Ovdje možete pratiti premijeru nove Škode

Ovdje možete pratiti premijeru nove Škode
Screenshot: YouTube

NOVA Škoda Scala stiže kao nasljednik Rapida.

Škoda danas premijerno u Tel Avivu predstavlja novu Scalu, kompaktni model od kojeg se doista puno očekuje. Česi su do sada dali uvid u moderno osmišljen interijer, obećali puno i otkrili nam siluetu automobila. Danas ćemo saznati ostatak.

Umjesto jeftine konfekcije Rapida, najnovija Škoda dobiva osjetno dotjeraniju kabinu s kvalitetnijim materijalima i novim tehnologijama. Fotografije otkrivaju top izvedbu, a to uz ručicu opcijskog DSG mjenjača donosi kožne prevlake, dvozonsku klimu i digitalni kokpit. Središnji zaslon je dijagonale 9,2 inča i postavljen je poput tableta. Iznenađujuće, tradicionalan sustav parkirne kočnice je zadržan.

Ponuda predviđa pet motora, svi s turbinom, direktnim ubrizgavanjem i filtrom čestica. Start je 1.0 TSI benzinac, a slijedi ga 1.5 motor, odnosno raspon snage motora od 95 do 150 KS. Tu ulaze i dizelaš (1.6/115 KS) te CNG izvedba s plinskom instalacijom.

Pritom se Škoda ne odriče Simply Clever rješenja poput električno upravljane kuke, strugača leda u poklopcu za pristup tanku ili kišobrana u oblozi vrata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara