Ovo je električni Harley-Davidson

Ovo je električni Harley-Davidson
Foto: Harley Davidson

JEDAN od najpoznatijih proizvođača motocikala proživljava teške trenutke, a rješenje problema vidi u rušenju možda najvećeg tabua u povijesti motoindustrije.

Ako ste mislili da dizelski Porsche predstavlja neukus, a SUV iz tabora hipersportaša poput Lamborghinija i Ferrarija nepremostiv tabu, onda ovu činjenicu jednostavno nećete moći progutati. Prihvatite ju jer je Harley-Davidson donio konačnu odluku, a to je da će uskoro gamu "obogatiti" paletom električno pogonjenih motocikala.

Harley na projektu LiveWire radi već godinama, a sada je u javnost izašao s fotografijama konačne izvedbe motocikla. Da, klasično krojen motocikl ima električni pogon, a ta će praksa vrlo brzo postati uobičajena. Već početkom sljedeće godine doznat ćemo cijenu i točan termin dolaska na tržište, a potom ćemo do 2022. godine svjedočiti stvaranju cijele game električnih Harleyja.

S obzirom na to da nema motor, LiveWire izgleda sasvim solidno za jedan motocikl na kojem dominiraju LI-Ion baterije. U Harleyju zasad ne otkrivaju tehničke karakteristike pa se novosti tiču tek načina punjenja i detalja prema kojem 12V sustav ostaje prisutan za svjetla, sirenu i ploču s instrumentima. A potonji je digitalni, s Bluetooth povezivanjem i navigacijom.

Za kraj ćemo reći kako su u Harleyju naglasili "očaravajuća ubrzanja" i unikatan zvuk koji se "pojačava s brzinom". Nekako sumnjamo da će sve to naići na odobravanje štovatelja slavne marke. Brembo diskovi promjera 300 mm, pa i prilagodljiv ovjes i sigurnosna elektronika, nešto su protiv čega će se malotko buniti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara