Ovo je zadnja šansa da kupite novu Alfu Romeo 8C

Ovo je zadnja šansa da kupite novu Alfu Romeo 8C
Foto: FCA Heritage

ZAHVALJUJUĆI tvorničkom programu obnove, kolekcionarska poslastica iz Alfa Romea je još uvijek u ponudi.

Alfa Romeo 8C je jedan od onih automobila koji osvajaju na prvi pogled, da ne kažemo na prvi okret ključa i stisak gasa. A kad smo i kod motora, i tu ova prelijepa Alfa nudi dragulj iz svog vremena. 4.7 V8 s 450 KS i 470 Nm nosi Ferrarijev potpis i jedina je opcija, pa je jedina dilema uzeti Coupe ili Spider izvedbu. Vjerovali ili ne, to je vrlo teška odluka, tolika da je naš poznati kolekcionar iz Osijeka kupio obje izvedbe. I nije bio jedini.

Nažalost Alfa 8C Competizione je imala nakladu od svega 500 primjeraka, a zadnji primjerak proizveden je još 2010. godine. Ali zahvaljujući programu Reloaded by Creators u okviru FCA Heritage odjela sada je moguće kupiti u potpunosti obnovljene modele. U konkretnom slučaju stvar je još bolja jer se radi o primjercima s tek "nekoliko kilometara" koji "nisu nikada napustili tvornicu".

A ono što vlasnik dobiva je doslovno djelić povijesti, i to vjerojatno najljepši koji su 2007. (coupe) i 2010. (Spider) dale. FCA Heritage trenutno nudi po jedan primjerak od obaju izvedbi, što je najkraće rečeno najviše što možete do dolaska nove generacije. Termin je 2022. godina, a trenutno poznate informacije spominju središnje postavljen motor i maksimum od 700 KS.

Automobili su izloženi na Techno Classica sajmu u Njemačkoj, zajedno s još nekoliko legendarnih Alfi i Fiata. O cijeni ne treba trošiti riječi, novi su se prodavali po startnoj cijeni od 199.000 eura kad je Spider u pitanju, odnosno 160.000 eura za Coupe. Polovni primjerci redovito se kreću na razini od četvrt milijuna eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara