Počela prodaja novog Golfa, cijena je iznenađujuća

Počela prodaja novog Golfa, cijena je iznenađujuća
Foto: Volkswagen

PRVI primjerci novog Golfa stigli su u prodajne salone na njemačkom tržištu.

Kao što je i bilo najavljeno, Volkswagen je 5. prosinca započeo prodaju dugo iščekivanog Golfa osme generacije. Standardno opremljen digitalnim kokpitom i online povezivanjem, u kombinaciji 1.5 TSI benzinskog motora od 130 KS starta cijenom od 27.510 eura za Life razinu.

Standardna oprema trenutno baznog modela uključuje i automatski klima uređaj, te sve danas uobičajene sigurnosne sustave asistencije. Također, prednja i stražnja svjetla su u LED tehnologiji. Life razina nudi i opcije za individualizaciju, ali i dodatke poput 16-inčnih alu naplataka, navigacije i detalja interijera presvučenih kožom.

Volkswagen je startom prodaje još jednom naglasio kako su razine opreme revidirane, ali i kako će bazni model imati cijenu nižu od 20.000 eura. Ali tek od iduće godine kad se pojavi na tržištu zajedno s razinama Life, Style i R-line.

U ponudi su četiri motora od starta. Dva su TSI benzinca, 1.5 sa 130 i 150 KS, te dva dizelaša, 1.6 sa 115 i 2.0 sa 150 KS. Potonji je potpuno novi i nudi 17% nižu potrošnju u odnosu na prethodnika.

I jedna bitna novost. Volkswagen s novim Golfom produžuje servisni interval na čak 24 mjeseca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara