Pogledajte 'abortirane' Ford Mustange iz 90-ih

Pogledajte 'abortirane' Ford Mustange iz 90-ih

Ford se priprema za proslavu 50. godišnjice legendarnog Mustanga, a nedavno je objavio niz fotografija koje otkrivaju kako su izgledali 'pokusni' modeli u fazama razvoja prijašnjih generacija. Pred vama su odbačeni primjerci vozila koje je u konačnici postalo Ford Mustang iz 1994.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fordovi dizajneri imali su 'odriješene ruke' i mogli su kreirati automobil kakav su željeli. Rezultat je niz čudnih rješenja, uključujući i shooting brake verziju koja je trebala postati konkurencija tadašnjem Golfu GTI. Čak i sam Ford priznaje da neka vozila 'više nalikuju dječjim igračkama nego serijskim modelima'.

Unatoč brojnim kritikama u 80-im godinama prošlog stoljeća, Ford je ozbiljno razmatrao mogućnost lansiranja Mustanga s prednjim pogonom, a rana dizajnerska rješenja pokušala su maskirati taj prelazak određenim vizualnim elementima karakterističnim za modele sa stražnjim pogonom, no bio je to samo 'očajnički pokušaj'. Na kraju je svjetlo dana ugledao tek jedan glineni model prije nego se u potpunosti odustalo od te ideje. S vremenom, dizajneri su imali dovoljno primjeraka čije su najbolje dijelove mogli kombinirati kako bi stvorili Mustang kakav pamtimo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara