Porsche Pajun odgođen do 2019. godine

Porsche Pajun odgođen do 2019. godine
Porsche je navodno odlučio odgoditi premijeru Pajun modela, umanjene verzije Panamere, barem do 2019. godine. Automobil je trebao biti lansiran oko 2017. godine, no čini se kako je njemački proizvođač promijenio prioritete te ćemo na Pajun morati pričekati gotovo do kraja desetljeća. Pojedini pak izvori tvrde da će, kada se jednom pojavi, novi model biti opremljen nizom benzinskih i dizelskih V6 motora koji će u vrhunskim izvedbama razvijati i više od 500 KS.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vjeruje se da je do odgode lansiranja došlo jer Volkswagen želi punu Porscheovu podršku u razvoju modela na kojima se trenutno radi, a koje smatraju važnijima. Jedan od tih modela je i nova 988-ica, konkurent Ferrariju 458 Italia koji će biti opremljen 4.0-litrenim quad-turbo motorom od 600 KS.

Nedugo nakon što je Porsche predstavio Panameru Sport Turismo na auto showu u Parizu 2012. godine, počele su kružiti glasine o potencijalnoj serijskoj izvedbi, no do sada ništa nije realizirano, a postoje naznake i o mogućem lansiranju osnovnog 718 modela koji bi se u postavi smjestio ispod Boxtera i Caymana. Možda su upravo ti modeli još jedan od razloga odgađanja novog Pajuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara