Potvrđen serijski Peugeot 208 R

Izvršni direktor Peugeota, Maxime Picat, izjavio je u nedavnom intervjuu da će serijska izvedba vrhunskog 208 R definitivno ugledati svjetlo dana. Dužnosnik je tom prilikom otkrio neke buduće planove svoje kompanije, a najvažniji detalji odnose se upravo na R verziju popularne 208-ice koja će se u postavi francuskog proizvođača smjestiti iznad aktualnog GTi-a. Nije otkrio datum moguće premijere, no malo je vjerojatno da ćemo model vidjeti prije 2015. godine.

###

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Peugeot 208 R vjerojatno će slijediti isti recept korišten za RCZ R model pa možemo očekivati veću snagu i lakšu karoseriju. 208 GTi koristi isti 1.6-litreni, 4-cilindrični THP motor kao i RCZ R i 308 R koncept, no 208 R vjerojatno neće razvijati istu snagu kao i spomenuti modeli budući da će biti znatno lakši.

Picat je također izjavio kako Peugeot u Europi teži višem segmentu jer je to jedini način na koji može zadržati svoj identitet u okružju sve oštrije konkurencije. Dok će Citroen proširiti postavu svojih luksuznih DS modela, Peugeot će kupcima ponuditi top verzije svih svojih modela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara