Poznate nove informacije o novoj Ladi Nivi

Poznate nove informacije o novoj Ladi Nivi

BLIŽI se trenutak kada će legendarna Lada Niva otići u zasluženu mirovinu.

Lada Niva, sada poznata kao Lada 4x4, na tržištu je prisutna puna četiri desetljeća što ju svrstava u red najdugovječnijih modela na svijetu. Odlaskom G klase i Defendera ostala je jedan od zadnjih klasičnih terenaca koji ne vole tešku šminku, a moderne tehnologije doživljavaju kao nepotrebne dodatke. 

 

U novom izdanju bi Niva, jedan od najpopularnijih ruskih izvoznih proizvoda, mogao biti osjetno pitomiji. Posljednje informacije idu na ruku crnih slutnji kako će AvtoVAZ pokleknuti i od Renault Nissana posuditi platformu. Nije da je CMFB-LS platforma loša, ali nova Niva bi morala puno više od Dustera ili Qashqaija i pogledu terenskih osobina. A upravo to jamči Nicolas Maure, predsjednik kompanije, javljaju ruski mediji. 

Ako će stvarno koristiti platformu Renault Nissan alijanse u AvtoVAZ-u će morati napraviti bitne promjene. S jedne strane bit će potrebne modifikacije na samoj platformi, a s druge brojna ulaganja u proizvodnim kapacitetima. 

Od nove Lade Nive (4x4) se očekuje dostojno nošenje slavnog imena, ali i komercijalno iskorištavanje istog. Prevedeno, očekuje se solidna prodaja i na stranim tržištima, a ne samo na ruskom gdje je prodaja poslovično dobra. Kad je pak u pitanju dizajn pred britanskog dizajnera Steve Mattina je stavljen doista težak zadatak. Novi model pod svaku cijenu mora imati gene prethodnika, biti prepoznatljiv i ujedno moderan. Ako itko može onda to može upravo Mattin, koji je između ostalog stvorio vrlo uspješne SUV modele poput ML-a u Mercedesu i XC60 u Volvu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara