Proizveden 8-milijunti Ford u Valenciji

Proizveden 8-milijunti Ford u Valenciji

JUBILARNI, 8-milijunti automobil proizveden u Fordovoj tvornici Almussafes u Valenciji, Ford Fiestu s 5 vrata i 75 KS u narančastoj flare orange boji, odvezao je s proizvodne linije Lewis Booth, predsjedatelj i CEO Ford Europe.

Proizvodnja vozila u Valenciji počela je u listopadu 1976. kada je su s trake sišli prvi primjerci Ford Fieste prve generacije. Tvornica je početkom proizvodnje Ford Focusa u kolovozu 1998. godine, doživjela cjelovitu i kontinuiranu transformaciju kako bi se omogućila postojeća proizvodnja. Trenutno se dnevno proizvodi 2.050 tijekom tri smjene.

Tvornica proizvodi Focus s četiri i pet vrata, Fiestu s pet vrata, Ka i Mazdu 2 što je čini najfleksibilnijom tvornicom u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valencija je postavila novi proizvodni rekord 2003. godine kada je postigla godišnju nakladu od  384.324 vozila. Preciznije rečeno, proizvedeno je 187.359 Focusa, 88.010 primjeraka modela Ka, 68. 028 Fiesti i 40.927 Mazde 2. Planovi za 2004. godinu su još optimističniji, Ford je uvjeren da će srušiti rekord treću godinu zaredom.

Nakon ceremonije, Lewis Booth je rekao: "Španjolska je jedan od najvažnijih dijelova Ford Europe i sve što se ovdje događa ima značajan učinak na naše sveukupno poslovanje. Ford Europa je prijavila dobit za dva protekla kvartala, zadovoljstvo kupaca raste, a unatoč rastućoj konkurenciji, naša prodaja također raste. Ovdje u Španjolskoj, Ford je brand koji najviše raste, prodaja je porasla 24% tijekom prošle godine, a mi smo na putu da prodamo rekordan broj vozila ove godine."

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara