Proizvedeno 12 milijunto vozilo u Fordovoj tvornici u Genku

Proizvedeno 12 milijunto vozilo u Fordovoj tvornici u Genku
IZLASKOM srebrnog Ford Mondea Ghia s proizvodne linije u Genku 4.travnja ove godine, obilježena je proizvodnja 12 milijuntog vozila u Fordovoj belgijskoj tvornici otkako je otvorena, 1964. godine.

Na posebnoj ceremoniji, jubilarno vozilo odvezli su s proizvodne linije najmlađi i najstariji djelatnik u društvu voditelja proizvodnje Jan Gijsena.

Za tu prigodu pridružen im je Ford Model T, nedavno izabran za Automobil 20.stoljeća (Car of the 20th Century) u znak Fordove stote obljetnice koja se obilježava tijekom 2003. godine.

Tvornica je započela s radom 1964. godine, dvije godine nakon što je tadašnji gradonačelnik Genka, Gerard Bijnens položio kamen temeljac.

Tvornica je jedna od najmodernijih u Europi i okosnica Fordove europske strategije transformacije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trenutno je dio 900 milijuna eura vrijednog programa investiranja u fleksibilnu proizvodnju za buduće proizvode.

Tijekom bogate povijesti od gotovo 40 godina, Genk je preuzeo proizvodnju Ford Taunusa 12M i Ford Sierre te, od 1993. godine postaje jedinim mjestom proizvodnje nagrađivanog Ford Mondea.

Tvornica proizvodi i europskog vođu u svojem segmentu srednjh komercijalnih vozila, Ford Transit, od 1965. godine.

Proizvodnja sadašnjeg Transita, nositelja naslova International Van of the Year 2001, seli se u Kocaeli u Turskoj kao dio transformacijske strategije.

Tvornica u Genku bi se tako specijalizirala za osobni program, čiju glavninu će činiti slijedeće generacije Ford Mondea, Ford Focusa i nasljednika Ford Galaxy-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara