Prva crpka s prirodnim plinom u Francuskoj

Pridružujući se lancu hipermarketa Carrefour u otvaranju prve crpke s prirodnim plinom namijenjene široj javnosti za vozila u Francuskoj, Citroën potvrđuje svoj angažman u području zaštite okoliša.

Tom prigodom Citroën na mjestu otvorenja, u gradu Toulouse Purpan, izlaže C3 i Berlingo koji mogu biti pogonjeni prirodnim plinom. Kao alternativa naftnim proizvodima, prirodni plin je bogata fosilna energija koja pridonosi energetskoj raznolikosti i trajnom razvoju.
 
U usporedbi s benzinom, prirodni plin omogućuje smanjenje emisije CO2 za 20%, a ne ispušta ni okside sumpora ni olova. Koristi ga kao gorivo već šest milijuna vozila diljem svijeta.

>> Citroen C3 1.4 GNV (CNG)

Pojava ove prve crpke namijenjene široj javnosti predstavlja veliki napredak u upotrebi prirodnog plina u automobilima u Francuskoj. Dio je to sporazuma koji su potpisala tijela državne uprave, glavni distributeri plina i proizvođači automobila u Francuskoj.

Već nekoliko godina Ciitroën se ističe svojom komercijalizacijom vozila Berlingo i C3 1.4i GNV. Ta vozila s mogućnošću da budu pogonjena na benzin i prirodni plin pokazuju odlučnost Marke da pridonese razvoju vozila koja će još više brinuti o zaštiti okoliša.

C3 i Berlingo 1.4i GNV prvenstveno su pogonjeni prirodnim plinom, pri čemu je prijelaz na benzin jednostavan i automatski kad se isprazni spremnik s plinom. Osim što su praktični i ekološki, njihova je upotreba ekonomična jer cijena je prirodnog plina uvelike niža od cijene klasičnih goriva koja su dostupna na tržištu.
 
U okviru sporazuma o partnerstvu koji je potpisao s Citroënom, Gaz de France nudi kućni kompresor za punjenje plinskih spremnika vozila, i to pojedincima koji posjeduju prostor s plinskom opremom (riječ je o četiri milijuna takve opreme u Francuskoj). Mogućnost punjenja automobila doma, posve samostalno, predstavlja pravu prednost u smislu udobnosti i uštede na vremenu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara