Prve snimke modela Cooper S Cabrio

Prve snimke modela Cooper S Cabrio

OBJAVLJUJEMO prve službene snimke najjače izvedbe Mini Cabria, koji će u prodaju stići koncem ljeta. Najsnažniji Minijev kabriolet će se proizvoditi u tvornici u Oxfordu, a pogonski agregat dijeli s zatvorenom izvedbom.

Dakle, riječ je o 1.6-litrenom motoru s mehaničkim kompresorom, koji maksimalnu snagu od 170 KS (+ 7 KS) razvija pri 6.000 o/min. Maksimalni okretni moment je skočio s 210 na 220 Nm, a razvija ga pri 4.000 o/min.

Nešto potentniji motor anulirao je razliku masa, pa performansama kabriolet nimalo ne zaostaje za trenutno aktualnom izvedbom s fiksnim krovom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzanje do 100 km/h traje jednakih 7.4 sekundi, dok je maksimalna brzina tek neznatno manja i iznosi 215 km/h. Potrošnja goriva je neznatno veća, u prosjeku se kreće oko 8.8 l/100 km.

Potpuno električni krov se sklapa pritiskom na tipku u svega 15 sekundi, a dostupan je u tri boje. Najveća novost je bogatija serijska oprema, pa se model isporučuje s 16-inčnim alu-naplatcima i gumama mjera 195/55, PDC (Park Distance Control) sustavom pomoći pri parkiranju i cjelokupnom elektronskom potporom (ABS+EBD, CBC, DSC, ASC+T).

Cijena modela na tržištu EU će se kretati od 24.000 eura na više.

Miljenko Nikolić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara