Redizajnirani Yaris stigao u Hrvatsku

IAKO su prošle tri godine od predstavljanja Yarisa, model se uspješno prodaje diljem Europe.
Kako dizajnerski i danas djeluje moderno, Yaris je najveće promjene doživio ispod poklopca motora.

Toyota Yaris se danas uspješno prodaje u većini europskih zemalja, a u nekim postiže izvanredne rezultate.

Očito je da jaki imidž i simpatičan, čak i nenametljivi izgled, imaju efekta na šire mase. Stoga, obnovljeni model bilježi tek neznatne izmjene vanjštine.

Najkraće rečeno, sve se svelo na blaže zahvate na branicima, svijetlima i prednjoj maski. Kad je u pitanju unutrašnjost, izgled je ostao skoro istovjetan, ali su zato upotrijebljeni kvalitetniji materijali.

Najveće izmjene odnose se na stupnjeve opremljenosti, te sada već bazni Yaris između ostalog uključuje 2 zračna jastuka, ABS, digitalni 3D display, odbojnike u boji karoserije, vozačevo sjedalo podesivo po visini, kotače promjera 14 inča, što je do sada bila privilegija bolje opremljenih modela.

Cijena ovako bogato opremljenog Yarisa započinje od 9.800 Eura na više.

Kupci i dalje mogu birati između 3 paketa opreme, i to Terra, Luna i Sol. Paket opreme Sol je potpuno novi predstavlja najopremljeniju izvedbu.

U odnosu na niže pakete opreme još donosi bočne zračne jastuke, središnju konzolu i ručke vrata u srebrnoj boji, kontrole audio sustava na upravljaču, aluminijske naplatke 15" i svijetla za maglu.

Kako šećer dolazi na kraju, recimo još i da je Yaris odsad dostupan i u dizelskoj izvedbi.

1.4 D-4D motor razvija 75 KS, što je dovoljno da najmanju Toyotu potjera do 100 km/h za svega 12.6 sekundi i maksimalnih 170 km/h.

Cijene dieselskih modela započinju od 12.740 € za 3-vratni model. Inače, dieselski Yarisi nude se samo u paketima opreme Luna i Sol.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara